Nathalie.Anna

30 Juni - Bokrecension!

Kategori: Allmänt

Min dag har varit bra. Min buss höll dock på att krocka med en personbil påvägen till Trollhättan men annars gick allt fint. Jag fick tillbaka min diamant på tanden och allt är frid och fröjd. Har fått lite mat i magen också. Har inte ätit något sen frukost imorse.Här kommer iaf en bokrecension:
DET som är skriven av Stephen King, mästaren av skräck. Ända sedan jag var yngre har jag velat läsa denna bok som har funnit i min pappas ägo sen jag föddes. Jag ville testa att läsa en bok med lite läskigt innehåll.
Boken handlar om:
"Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.

En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.

Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.

"Det" har hyllats världen över som en lysande barndomsskildring och en inkännande berättelse om att bli vuxen. Med säker hand skildrar King barnen som utan hjälp från vuxenvärlden måste möta sina innersta rädslor".

Jag ska börja med en ny sak på bloggen. Att när jag läst ut en bok, inte bara då skriva en bokrecension utan också skriva första och sista meningen i boken. Är det någon mer som blir fascinerad av detta?

♥ Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare - om den nu någonsin upphörde - började, så vitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet.

♥ Så tänker i varje fall Bill Denbrough dessa tidiga morgnar efter drömmarna, då han nästan minns sin barndom, och de vänner han delade den med.

 

 

30 Juni!

Kategori: Allmänt

Yeeeei!

Jag är så glad för min lillebrors skull. Han kom in på sitt förstaval till gymnasiet och det blev Elprogrammet i Vara. Det program som min kärlek gick.
Det är så roligt och man såg också på pappa att han var väldigt stolt över att Robban valde Elprogrammet.

Yeeeeeeei!

30 Juni!

Kategori: Allmänt

Hej ♥

Idag är det lite mulet och halvregn här hemma hos mig och det är lite trist faktiskt.
Jag älskar ju som sagt sommaren :)
Men i detta halvdåliga väder ska jag idag dra mig till Trollhättan. Min buss går 13:30 och jag ska vara på mammas jobb och sätta in diamanten på tanden klockan 15:00. Annars har jag inte så mycket planerat för dagen. Jag och kärleken skulle egentligen gått på bio ikväll, Eclipse, men iom att hans baklampa på bilen blev snodd så måste han fixa med den idag efter jobbet. Piss. Varför tar folk saker som inte tillhör de?
Jag har också en telefontid med min läkare idag efter 13 också. Så får vi se vad vi får ut av det.


I helgen så har vi beställt en buss som kör oss från Pontus kalas och in till Vara. Är det någon som känner att ni kommer dit?

Igår när jag gick och la mig. Ni kanske vet att jag ser om serien The O.C innan jag ska sova. Så det blir minst en avsnitt om dagen. O igår såg jag det sista avsnittet av säsong 1. Det avsnittet när Ryan ger sig av för att uppfostra barnet med Theresa och herregud vad jag grät där i slutet. Jag gråter varje gång jag ser det. Det sista klippet är så fruktansvärt svidande i själen. Speciellt när man ser att Kirsten klappar ihop när hon ska göra iordning i Ryans rum och när Seth är så kort mot Ryan innan han åker iväg. Usch!
Här kommer klippet iaf:Återkommer om ett tag med en bokrecension och lite smått och gott.

Kraam!