Nathalie.Anna

29 Augusti - Filmtips!

Kategori:

Maria Wern - Svart fjäril med b.la Eva Röse & Allan Svensson. Denna film har gått i två delar på tv denna veckan och jag vet inte om det har med det att göra, att man inte får hela filmen konsumerad samtidigt eller att den faktiskt är spännande och bra. Jag tycker helt enkelt att detta är en helt okej deckare som absolut är sevärd.
Filmen får betyg 7 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Ett medium hittas död i en eldsvåda på sin egen mottagning, och snart visar det sig handla om ett mord - kvävd med plast och indränkt i fotogen har kvinnan lämnats att dö i lågorna. När ytterligare två mord äger rum på samma sätt blir det alltför uppenbart att gotlandspolisen står inför jakten på en seriemördare - men utan en aning om vad de mördade haft gemensamt eller vem nästa offer kan komma att bli.
 
Maria Wern tvingas driva en utredning där varken motiv eller offer verkar hänga ihop - samtidigt som kollegan Arvidssons lojalitet handgripligen sätts på prov...
 

28 Augusti - Filmtips!

Kategori:

 
Wallander - Mordbrännaren med b.la Krister Henriksson. Detta är likaså en mycket bra svensk deckare och detta är också en film där jag faktiskt tycker synd om  en av "bovarna". Eller synd och synd, men jag kan känna empati för honom och jag kan tycka att man kan förtjäna en andra chans i vissa situationer, även om man gjort något mindre bra. Livet är alldeles för kort för att låta saker ligga och gnaga för länge anser jag och i detta fall så har denna person faktiskt suttit av sitt straff.
Filmen får betyg 8 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
En mordbrännare i Skåne har avtjänat sitt straff och han släpps ut i det fria. Men han är inte välkommen i det skånska lilla samhället och kioskägaren vill inte ens sälja honom cigaretter. Samma natt antänds kiosken och kioskägaren bränns inne. Mordbrännaren jagas åter igen för mordbrand.
 
Kurt är förvirrad och kan inte hålla isär saker, istället för att berätta som det är så hittar han på. Martinsson anklagar honom för lögn och får allt svårare att lita på Kurt. Senare hittas den misstänkte mordbrännaren svårt misshandlad och medvetslös. Kurt bestämmer sig för att berätta för Linda att han är allvarligt sjuk och att han behöver hennes hjälp. Men kommer hon att finnas där för honom? Han har ju inte alltid funnits där för henne.
 

27 Augusti - Boktips!

Kategori:

 
Stenhuggaren som är skriven av Camilla Läckberg. En som vanligt, briljant deckare av den fantastiska författarinnan Camlla Läckberg. Jag tycker lika mycket om denna bok som alla andra deckare som jag läst av Camilla innan, jag tycker verkligen att de är sjukt bra och sjukt spännande. Detta är en bok med ett oväntat slut som man bara måste älska.
Boken får 9 av 10 i betyg av mig.
 
Boken handlar om:
Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...
 
Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.