Nathalie.Anna

31 Januari - Helgen & Veckan!

Kategori:

Heej på er! ♥
 
Helgen som jag tänkte skriva lite om, kom jag på nu när jag skulle sätta mig och skriva om den, var ju för ett tag sen. Men det blir ju så när man har fullt upp varje dag och hela dagarna att man inte hänger med när det är veckoslut eller annalkande veckoslut iallafall.
 
Men förra helgen var iallafall toppen. Fredagen spenderades hos mamma och pappa, med några glas vin och färgning av mitt hår (som jag självklart blev nöjd med) och innan dess hade jag och Pontus vart och storhandlat och ätit gott i Lidköping.
Lördagen spenderade jag genom att storstäda lägenheten, och gjorde den fin, för på kvällen fick vi finbesök av Linnea, Johan & Magnus och det var verkligen hur kul som helst. Magnus lärde oss ölspel som han lärt sig i London och vi hade superkul och sen blev det Butlers som också blev toppen verkligen! Tiden gick fruktansvärt fort hela kvällen och natten, och sen var det helt plötsligt söndag igen....
 
---------------------------------------------------------------------
 
Den delen av veckan som har passerat har gått åt till att träna, plugga och återigen plugga och så har Pontus syster Sofia varit här med familj och ätit och umgåtts lite, och det var mycket trevligt.
Vi blev klara med ett grupparbete igår som jag blev nöjd med, det ska dock inte vara inne förrän i slutet av mars, men nu är det bara tre arbeten to go i dessa tre kurser som jag nu läser. Så nästa vecka blir det att ta nya tag med de arbetena och långa dagar på det. Men idag blir det att plugga hemifrån, blir en massa inpluggning av teori och även en hel del läsning i kurslitteratur och HELA dagen imorgon blir det bara att sitta och göra övning efter övning i Externredovisningen.
 
Sen är det helg med allt vad det innebär! Tjohoo!
 
 
 

25 Januari - Filmtips & Helgplaner!

Kategori:

Cockpit med b.l.a Jonas Karlsson och Björn Gustafsson. Detta är en helt okej komedi måste jag nog ändå säga. Kanske inte det bästa jag sett, men det var allt lite nytänkande för att vara en svensk komedi. O jag måste också erkänna att jag har en förkärlek till UNDERBARA Jonas Karlsson, jag älskar allt med honom. Det är verkligen tur att han spelar huvudrollen, för annars hade filmen nog fallit rakt ner och inte blivit särskild minnesvärd. Men bra jobbat Jonas Karlsson helt enkelt och det är faktiskt en ganska vacker poäng med filmen.
Filmen får 5 av 10 i betyg av mig.
 
Filmen handlar om:
Piloten Valle behöver desperat ett nytt arbete. När han får höra att flygbolaget Silver Airlines letar efter en kvinnlig flygkapten drar han sig inte för att hoppa i högklackat, krypa i ett schyst fodral och söka jobbet. Han lånar sin systers identitet mot en helårsprenumeration på en morgontidning. Att pilotkollegan Cecilia blir förälskad i Valles nya, kvinnliga jag ingår dock inte riktigt i planen.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Nu är det snart helg för min del. Men först blir det en massa övningsuppgifter i externredovisningen som måste göras. O det blir övningar där man ska göra om enskilda bolags balans och resultaträkningar till en koncernredovisning. O det är allt väldigt kul, och kul att äntligen få en räknekurs istället för juridiken, som är mycket teoretisk mer än praktisk.

Snart helg alltså, och idag blir det att börja helgen med att shoppa med min kära sambo, en hel del till lägenheten ska det bli och storhandla mat ska vi också göra, samt köpa hårfärg så att vi ikväll kan åka till mamma och pappa, så att mamma kan färga håret på mig och ta ett glas vin eller två. Sen blir det bara en myskväll resten av kvällen. För imorgon blir det städning och plugg hela dagen och fest på kvällen med underbara vänner och Butlers. Lär bli storslaget!

24 Januari - Boktips!

Kategori:

 
 
Jag kommer sen, som är skriven av Eva Wiklund. Denna bok handlar om diskoteksbranden i Göteborg 1998, som tog 63 liv och skadade 200 stycken. En till en början mysig och lättillgänlig bok, som senare under förloppets gång blir all sorgligare och allt hemskare till att sedan ta en vändning och bli en bok om att komma över en stor sorg, om att kommer ur sorgen av en förlust som en ny människa och om människans lätthet att ta till hatet istället för sorgen. Helt enkelt en mycket läsvärd bok, som jag tycker att ALLA borde läsa. Om inte för att man känner med dessa människor som gick förlorade eller som förlorande någon, så av respekt för alla som på något sätt berördes av denna tragedi. Det är en vacker skildring av människors alla mörkaste stund i livet.
Boken får 8 av 10 i betyg av mig.
 
Boken handlar om:
Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och diskoteksbranden blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv. 
Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om diskoteksbranden.