Nathalie.Anna

25 Juni - Filmtips!

Kategori:

 
Twilight - Breaking Dawn Part 2 med Kristen Stewart, Robert Pattinson & Dakota Fanning. Jag är ett stort fan av böckerna i serien och måste nu också säga att jag även är ett stort fan av filmerna. Okej, filmerna är nästan lika bra som böckerna men inte riktigt, vilket är väldigt svårt. Men det är absolut sevärda filmer, bra skådespelare och bra handling och riktigt, riktigt spännande!
Filmen får 9 av 10 i betyg av mig.
 
Filmen handlar om:
Bella är nu en vampyr men hon har aldrig känt sig mer levande. Inte nog med att hon har fått sin Edward och dottern Renesmee – som vampyr kan hon vara tillsammans med båda två i all evighet! Endast Jacob Blacks starka band till Renesmee oroar Bella. Utan hennes och Edwards vetskap blir just dottern den katalysator som hotar att tillintetgöra dem alla! The Twilight-saga får sin episka avslutning i detta actionspäckade sista kapitel som är regisserat av Bill Condon. Återvänd för sista gången till Forks och till den värld som med all säkerhet kommer att leva för evigt i oss allihop.
 

24 Juni - Midsommarafton!

Kategori:

Min midsommar........
 
har varit UNDERBAR. Jag spenderade hela midsommaraftonsmorgonen med att fixa med björkris och blommor till kransar med Melvin och Pontus, sätte upp ballonger och dekorera loftet med ljusstakar och dylikt. Och eftermi
 
ddagen spenderades med att fixa iordning mig, fixa till kransen och att förbereda mat och liknande inför kvällen. O herregud, vilken kväll det blev. Alla var glada och på festhumör och vi sjöng och drack och åt som aldrig förr med bra musik och dans. Superkul var det och verkligen ett superdupergäng att spendera midsommarafton med! :D Tack alla ni som förgyllde kvällen! Ni är bäst! ♥
 
Jag vill också tacka Örth som såg till Lovika under fredagen när vi var borta hela dagen och natten, hur snällt som helst verkligen. Tack! :D
 
-------------------------------------------------------------------------
 
Denna veckan har tagit sig en bra början, jag har hunnit träna under dagen och även hunnit städa lite efter helgen då det inte har hunnits med. Resten av veckan blir till att gå på zumba på torsdag och sen på fredag ska jag ha en liten ensamkväll här hemma när Pontus är på firmafest och sen på lördag blir det förfest här hemma inför Jordgubbens med lite mat och så och det ska bli supertrevligt.
 
Det är det som jag planerat inför veckan som kommer. Jag hoppas att vädret bättrar på sig i veckan så att man kan ta långa promenader i det fina, soliga vädret. Det är underbart!
 

19 Juni - Boktips!

Kategori:

 
Sommardåd som är skriven av Stephen King. En MYCKET bra bok. Jag är ju ett STORT Stephen King-fan och jag är fulltständigt förälskad i hans sätt att skriva och hans perspektiv på skräcknoveller. Precis som alla andra av hans böcker som jag läst (och det är inte alla men väldigt många) så älskar jag den. Ibland kan det bli lite för hemskt för min smak, men det kan nog också vara det som gör Stephen King en av världens bästa författare och i särklass världens bästa skräcknovellsförfattare.
Boken får 10 av 10 i betyg av mig. 
 
Boken handlar om:
Det finns en sån som jag på varje kåk i hela USA , säger Red, kåkfararen som kan fixa allt åt sina medfångar. Red är den som berättar historien i "Vårbedrift" som är den första delen av Sommardåd. "Vårbedrift" är en fängelseskildring som man aldrig glömmer. Den handlar inte bara om en fånges spännande och lyckade flykt, den är också en fin och levande karaktärsstudie av två män. Andy Dufresne, den gamle kåkfararens kompis, sittr inne på livstid sedan han var 30, oskyldigt dömd för ett dubbelmord. Till synes accepterar han sitt öde och blir fängelsets mönsterfånge. Ingen anar dock vad Andy planerar i tysthet. Det är en historia fylld av hopp och förtvivlan, förnedring och humor.
 
I berättelsen "Sommardåd" möter vi Todd, en som det verkar helt vanlig amerikansk skolgrabb på 13 år. Av en slump upptäcker han att en f d nazist bor i närheten under antaget namn. Todd tar reda på så mycket han kan om tysken innan han söker upp honom och ber honom berätta om sitt förflutna. Det visar sig att den gamle har varit bödel i koncentrationslägren. Todd formligen vältrar sig i historierna om nazisternas ondska. Han till och med skaffar en SS-uniform per postorder som han tvingar på tysken. Och han nöjder sig inte med detta. Han går ännu längre, Todd vill veta hur ondskan verkligen känns....