Nathalie.Anna

27 Mars - Boktips!

Kategori:

 
Sandmannen, som är skriven av Lars Kepler. En FANTASTISK & ENASTÅENDE bok som man inte annat kan än att bara älska. Från att ha läst det första kapitalet, eller t.o.m den första sidan så är man helt fast. Och som sagt, det är med skräckblandad förtjusning som man vänder nästa blad. Den är så väl skriven, så läskig och så dramatiserad att man blir helt slagen, och helt beroende av den. Helt enkelt en läsvärd bok för ALLA, precis alla. Så läs den nu!
Boken får av mig helt klart 10 i betyg av 10.
 
Boken handlar om:
En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan Walter greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende. Med sin fjärde thriller överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar.

25 Mars - Låttips!

Kategori:

Heej på er i det fina, varma och glada solskenet! ♥
 
Det var några dagar sen jag var här inne och skrev mina rader nu, och anledningen till det är enkel. Jag har helt enkelt inte haft tid, jag hade tenta i fredags som jag höll på att missa då mitt tåg inte kom. Men som tur var så tog Pontus med sig sin praktikant och körde mig, VÄRLDENS underbaraste pojkvän och världens finaste vän verkligen. Jag vet inte vad jag hade gjort utan honom!
Sen hade jag även två dagar förra veckan med seminarier i både externredovisning och internredovisning så det var verkligen fullt upp.
 
-----------------------------------------------------------------
 
Jag måste ju skriva något om överraskningsfesten som vi hade för Pontus förrförra helgen, som verkligen blev jättelyckad. Alla satt bakom soffan när Pontus kom hem och hoppade upp, alla var verkligen nervösa minutrarna innan Pontus kom in genom dörren, men SÅ kul som det var så var det verkligen värt det. Och jag hann med att baka prinsesstårtan med och det var verkligen en sjukt trevlig kväll! :D
 
Denna helgen var också en toppenhelg. I fredags var det ju tentan till klockan 18 och sen var det kalas för Pontus farfar i Jonslund och det var trevligt. Sen på lördagen var det städ, tvätt och diskande som gällde för mig, då jag inte hann med det under hela förra veckan. Och sen åkte vi till Linnea och Johan och förfestade innan vi drog till Olearys och åt tillsammans med massa andra roliga personer, det är inte ofta man får samlat 12 personer vid samma tillfälle och äta och dricka så gott. Supertrevligt var det!
 
Denna veckan blir det bara plugg för min del. Imorgon är det seminarie i internredovisningen och sedan blir det grupparbete med Elin, då blir det att skriva på examensarbetet. Sen blir det att skriva på det hela veckan och sedan på torsdag är det kalas för Pontus och hans syster hos deras föräldrar och sedan HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS jag att Sandra och Madelen kommer hem under påsken nu. Jag saknar de verkligen och det skulle vara så otroligt mysigt!
 
Hoppas att ni har en fin måndag!
 
 

14 Mars - Filmtips!

Kategori:

 
Taken med b.l.a Liam Neeson. En film som jag faktiskt tror att jag sett innan och som Malin tipsade mig om efter att hon hade sett den och som hon berättade så motiverande att jag verkligen var tvungen att se den. En jättebra film tycker jag, en blandning av lite skräck och mycket action. Helt enkelt en film som Pontus älskade och som jag gillade, inte en favoritfilm men helt klart sevärd och helt klart hemsk och Liam Neeson är lika talangfull som vanligt.
Filmen får 6 av 10 i betyg av mig.
 
Filmen handlar om:
Liam Neeson spelar en före detta CIA-agent på jakt efter sin dotters kidnappare i denna intensiva thriller från manusteamet Luc Besson & Robert Mark Kamen (The Fifth Element och Transporter). Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru, Lenore (Famke Janssen - X-Men) och dotter, Kim (Maggie Grace - Lost) i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält. Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern, Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute.