Nathalie.Anna

29 Maj - Boktips!

Kategori:

 
Tillbaka till Fever Hill som är skriven av Michelle Paver. En mycket, mycket bra bok i totalt fyra delar. Jag började med att läsa denna första del i den andra serieutgåvan, då den första serieutgåvan heter skuggor över Eden. Jag tycker att denna boken är superbra helt enkelt, en sådan bok som aldrig kan misslyckas med att få mig att bli totalt hängiven och indragen i tragedier och romantik. Boken innehåller båda dessa faktorer, och mest av allt så tycker jag att boken får mitt hjärta att slå några extra slag och det gör en bok perfekt i mina ögon.
Boken får 9 av 10 i betyg av mig.
 
Boken handlar om:
Sophie Munroe returns to Jamaica, in the summer of 1903. Eden, the hauntingly beautiful plantation where she grew up, is nearly bankrupt. Her own inheritance, the old house at Fever Hill, is slipping into ruin. And Sophie finds herself facing not just a clash of loyalities but the savage prejudices of a colonial society. And, ultimately, both she and Ben must confront the ghosts of their own pasts...
---------------------------------------------------------------------
Igår bakade vi som sagt bullar och det blev jättebra och såklart jättegott. Jag älskar att sitta på kvällen som igår och se ett avsnitt av en av våra favoritserier (The Following) och äta kanelbullar med några levande ljus. Så mysigt! :D
 
Idag är det inte mycket som händer här hemma, har diskat och förberett maten inför eftermiddagen för det hinner jag inte göra sen då jag ska simma ikväll hade jag tänkt. Det ska bli skönt att ta mig en simtur och mjuka upp mina arma muskler lite grann ifrån träningsvärken som jag har nu. Det blir toppen! :D

27 Maj - Filmtips & Helgen/Veckan!

Kategori:

 
Safe Haven med b.la David Lyons ifrån ER. Jag hade sett på Instragram att några personer tipsat om denna film, så därför bestämde vi oss för att den för någon helg sen. Jag vet inte om den var så bra och sorglig som jag hade hört att den skulle vara. Men bra, det var den och känsla. det hade den. Jag tycker att detta är en bra film, inte den bästa jag sett kanske. Men den är absolut sevärd och den är mysig, en mysfilm helt enkelt!
Filmen får 6 av 10 i betyg av mig.
 
Filmen handlar om:
En ung kvinna med en hemlig bakgrund kommer till en liten amerikansk stad. Trots att hon försöker att hålla sig ifrån andra människor och komma dem nära, så träffar hon kärleken i änklingen Alex. Han tvingar henne att möta det mörka i sitt förflutna, som jagar henne, så att hon kan komma vidare i livet.
 
-----------------------------------------------------------------------
Jag sitter just nu och skriver detta blogginlägg. Pontus har åkt på fotbollsmatch och jag hoppas att de vinner såklart, och innan dess så har vi lagat god mat och sett ett avsnitt av Dawsons Creek. Haft en mysig eftermiddag helt enkelt. O jag har också haft en supermysig helg, i fredags tog vi det lugnt och lagade god mat och såg på den nya Wallander-filmen och i lördags åkte jag hem till mamma och pappa och firade mamma på Mors-Dag och åt en god Mors-Dagmiddag. Supermysigt och det är underbart att få umgås med världens bästa mamma och äta hennes goda mat och prata med henne.
Jag har verkligen världens bästa mamma!
På kvällen i lördags hade vi förfest till Casa här hemma hos oss och det var verkligen supertrevligt. Vi spelade roliga spel och skrattade hela kvällen. Wihoo!
 
Denna veckan blir att förbereda sig inför mitt slutseminarie nästa vecka och även planera det sista inför examensfesten med fina vänner och familj nästa vecka. Imorgon tänkte även jag och Pontus baka kanelbullar, det ska bli riktigt gott! Sen blir det lunch med vänner och simning denna veckan också.
Det blir nog toppen! :D

21 Maj - Filmtips & Underbara Magnus!

Kategori:

 
The Romantics med b.la Katie Holmes, Anna Paquin, supersnygga Adam Brody, Malin Åkerman och Elijah Wood. Jag hade ganska stora förväntningar på denna film, då jag hade läst om den och sett att det var så många kända skådespelare med i den. Men jag måste nog säga att filmen blev lite av en besvikelse för mig. Hade jag inte byggt upp förväntningar kring den så hade jag nog tyckt att den vart bättre. Men bra var den i vilket fall som helst, men inte lika känslosam och känslomässig som jag hade hoppats.
Filmen får 5 av 10 i betyg av mig.
 
Filmen handlar om:
Sju nära vänner återförenas för bröllopet av två av sina vänner. Problem uppstår mellan bruden och brudtärnan som har haft en lång rivalitet över till brudgummen.
 
----------------------------------------------------------------------
Igår kastrerades vår fina fina Lovika och Pontus hämtade henne hos veterinären på eftermiddagen och då kunde hon inte ens gå för narkosen var fortfarande kvar i kroppen. Så hon låg hos mig hela eftermiddagen och kvällen, och sen på natten och idag är det först som hon druckit lite vatten och orkat lite mer, men hon har fortfarande lite ont och är lite groggy. Min älskade sötnos!
Tycker så synd om henne trots att det är för hennes skull som vi gör detta! ♥ ♥
 
Nu ska jag fortsätta att läsa igenom de kommentarer som vi fått på uppsatsen ifrån Magnus. Jag bad honom igår att läsa igenom arbetet och se om han kunde hitta lite språkfel och tolkningsfel som vi kan ändra innan vi skickar in det. Vi har ju läst arbetet så många gånger nu så att man blir blind till slut. O Magnus svarade att det kunde han och några timmar senare hade han läst det. Underbara Magnus! ♥