Nathalie.Anna

28 Februari - Filmtips & Fredagsmys!

Kategori:

 
Pineapple Express med Seth Rogen & James Franco. En hysterisk, fantastiskt och otroligt rolig film och en film i min smak. Jag fick denna film tipsad till mig av Peter Landqvist och det måste jag verkligen tacka för, herregud vilken film. Det är en film i en hysterisk fart med en humor som inte kan misslyckas eller missförstås och med glimten i ögat, jag tycker verkligen att detta är en sevärd film!
Filmen får betyg 8 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Ta ett djupt andetag och häng med i Pineapple Express, den senaste hysteriska succén från Judd Apatow, regissör och manusförfattare till På smällen. En haschrökande dagdrivare (Seth Rogen) blir det enda vittnet till ett mord som begås av en knarkkung (Gary Cole) och en korrumperad polis (Rosie Perez). Med ett pris på sitt huvud, tvingas han nu fly för livet och drar sin förvirrade langare (James Franco) och hans leverantör (Danny McBride) med sig på ett galet och rykande äventyr.
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=bYg2EJLJids
------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är det snart helg här hemma hos oss och det ska bli väldigt skönt. Det var egentligen meningen att vi skulle på kalas och fira mamma, som fyller år på söndag, imorgon kväll. Men hon är sjuk så det fick bli nästa helg och ändrade planer. Så istället så ska jag tillbringa lördagkväll med plugg som det ser ut nu, och det kan vara skönt att komma en bit påväg med det innan nästa vecka.
 
Ikväll blir det i vilket fall som helst lugnt för min del, Pontus ska på firmafest och det kanske blir någon form av förfest för de här hos oss, men sedan ska jag laga god mat, hälla upp ett glas vin (Hannah Widell och Amanda Schulmans rosévin såklart), se serier och ta ett bad med levande ljus och bara njuta av en LEDIG fredagskväll! :D
 
Denna veckan har varit, precis som filmen ovan, ganska hysterisk för mig. Jag har efter tentan i lördags, som jag hoppas gick vägen, då endast en person klarade den enligt rykten, påbörjat kursen microtheory denna veckan. Det har alltså varit skola hela veckan, och i denna kurs på fem veckor ska vi skriva två uppsatser och även en skriftlig tenta, vilket inte blir mycket ledig tid att erbjudas. Utan det blir att plugga varje dag, oavsett veckodag. Men det blir spännande!

17 Februari - Förkyld & Filmtips!

Kategori:

Idag mår jag inte speciellt bra.....
 
jag har åkt på en smällförkylning med feber och det tentaveckan också. Jag hinner verkligen inte vara sjuk nu, för det är plugg från 5 på morgonen till 22 på kvällen som gäller hela denna veckan. Men så är det väl, att när det är som stressigast och man verkligen inte har till, då smäller det till och det har det verkligen gjort.
Hoppas att det går över snart! :D
 
I fredags var det alla hjärtans dag och det var en fin dag, en lite skakig början när jag svimmade hos läkaren i Lidköping och det var riktigt jobbigt. Men eftermiddagen spenderade jag med Pontus, och jag fick jättefina rosor och vi bara mös medan kvällen ägnade vi åt våra fina vänner, både nya och gamla vänner och det var verkligen en toppenfest. Det känns så bra att ha funnit en hel klan med nya vänner, som jag verkligen tycker om och litar på.
 
Idag har det vart plugg hela dagen, och jag fick reda på att jag klarade de två senaste uppgifterna i SPSS, så nu har jag några poäng med mig till tentan och det kan nog behövas har jag en känsla av.
Det är plugg som gäller hela veckan, men ska verkligen försöka få ihop en fika med världen finaste Emelie på onsdag i alla fall! :D ♥
------------------------------------------------------------------------------------
 
8 Mile med b.la Eminem, Brittany Murphy & Mekhi Phifer. Oj, vilken film. Jag är ju världens största fan av Eminem och jag blev inte mindre förälskad av att se denna filmen. Han har verkligen kämpat för att komma dit han är idag, han hade inga rika föräldrar som betalade studiotid och skivkontrakt, han jobbade som FAN och jag är superimponerad av denna människa. Filmen blev ju inte heller sämre av att snygga Mekhi Phifer är med och förgyller!
Filmen får betyg 10 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
8 Mile utspelar sig i Detroit 1995 och skildrar en vecka i några ungdomars liv som kämpar för att hitta en väg ut ur slummen. För sådana som Jimmy "Rabbit" Smith Jr (EMINEM) och hans vänner är hip-hopen det enda som gäller. Rabbit vet att hans rap-talang är hans enda chans att komma bort från ghettot. För att lyckas måste han sätta ord på sin vrede och klara sitt livs utmaning...
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=axGVrfwm9L4

13 Februari - Farmor 80 år & Alla Hjärtans Dag!

Kategori:

 
Nu är det snart helg.....
 
och jag är mitt uppe i veckostädning här hemma. Imorgon är det en fullspäckad dag för mig med en tripp till Lidköping och läkaren där och sen alla hjärtans-dagfest här på kvällen med god mat och fina vänner och det längtar jag verkligen till! ♥
 
Jag hade en mycket fin helg förra helgen också, precis såsom jag ska ha kommande helg. I lördags var vi i Borås och firade farmors 80 års-dag och det var riktigt trevligt. Det var trevligt att träffa mina små kusiner Gino och Gabriella, och även mina stora kusiner Caroline och Mikael. Supermysigt verkligen! Och maten som vi fick var helt fantastiskt god, och goda viner till det. Toppen verkligen! :D
 
Nu kanske det dröjer innan jag hinner skriva här igen, då det är tentavecka nästa vecka. Det kändes som att det var igår som jag skrev tenta, men det var tydligen fem veckor sedan och nu är det dags igen. Jag måste nog villigt erkänna att jag är nervös inför denna tentan, då det är en till störst del matte-tenta och matte har nog aldrig varit min starka sida direkt, men jag får helt enkelt göra mitt allra bästa och hoppas att det räcker långt!
 
Ha en mysig alla hjärtans-dag allesammans! ♥