Nathalie.Anna

28 Januari - Filmtips & Akutenbesök!

Kategori:

The Impossible med b.la Naomi Watts. Oj, vart ska jag börja någonstans. Från minut ett i denna film så grät jag och jag grät genom hela filmen. Jag grät av sorg, rädsla och fruktansvärd ångest. Detta är en film som ALLA borde se och det är en film som berör en enda in i märgen och man tänker under och efter filmen och uppskattar det liv man har och de nära och kära ännu mer efter dessa två timmar. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om tsunamin. Se denna!
Filmen får betyg 10 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Maria (Naomi Watts) och Henry (Ewan McGregor) avnjuter sin julledighet på hotellet i södra Thailand tillsammans med sina tre små barn. Men på morgonen den 26 december, när familjen slappar vid poolen, förvandlas idyllen på ett ögonblick till värsta tänkbara mardröm. Maria ser chockerad hur en mur av kolsvart vatten utan förvarning reser sig för hennes ögon och utan förskoning drar in över hotellområdet i riktning mot henne. Familjen splittras och på bara någon sekund är inget längre som förr. Detta är en stark historia om mod och medmänsklighet.
 
”The Impossible” är den sanna berättelsen om en familjs kamp för att överleva när tsunamien drabbade Sydostasien 2004. Det är en film som kommer att få dig att värdesätta livet och de krafter som vi människor hittar i oss själva i stunder av stor kris. Huvudrollerna spelas av Oscar®- nominerade Naomi Watts och Ewan McGregor.
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Bgw394ZKsis
-------------------------------------------------------------------------------------------
Idag känner jag mig stressad, jag har en massa kvar att plugga innan jag kan ta kvällsledigt och jag har hunnit springa en tur på morgonen och sen åka med pappa till röntgen och akuten i Lidköping. Det tog bara några timmar i Lidköping, och ändå är det som att hela dagen gått åt på något sätt. Men men, så är det ibland! Och självklart ställer jag upp när pappa ringer och vill ha sällskap, världens finaste pappa! :D
 
Nu ska jag fortsätta plugga in de formler och ekvationer som vi gick igenom igår på föreläsningen innan jag får gå och lägga mig. Ha en fin kväll vänner! :D

26 Januari - Fika & Samboträff!

Kategori:

Nu var det några dagar sedan jag skrev här.......
 
och anledningen till det har mestadels vart att jag var lite småsjuk och har haft supermycket att göra i den nya kursen. Jag läser Quantitative Methods som är en del av nationalekonomi B och vi har fått en inlämningsuppgift som ska vara inlämnad nästa måndag, och det är uppgifter på matte d och e-nivå, vilket gör att de är riktigt, riktigt kluriga. Men jag hoppas och tror att det ska gå vägen.
 
Jag var ju som sagt på fika på revisionsbyrån i tisdags, för att träffa alla anställda och känna på hur det kändes, samt se alla lokaler och kontor och så och det gick förvånansvärt bra. Jag hade lite feber den dagen också, men det var bara att ta en alvedon och sen rocka på. Jag gillar alla anställda och jag gillar lokalerna och det verkade som att vi hade mycket att prata om. Men nu i efterhand så tror jag faktiskt att de kommer att välja en person med mer erfarenhet av revision, och det kan man ju förstå. Jag har vunnit bara genom att ha gått ifrån 60 personer, till 7 personer och sedan till 2 personer, så oavsett utgången av detta så är jag stolt över mig själv.
 
Nu är helgen snart slut och min helg har varit lugn och fin, Pontus var på firmafest i fredags och innan den så var Patrik här och drack lite öl och åt mat och bara snackade lite innan de gick vidare till festen. Vi pratade om att ha en samboträff nästa helg, alltså Patrik och hans sambo Maria, och Jonathan och hans sambo Sofia och jag och Pontus, med lite god mat och öl. Det tror jag blir toppen! :D
 
Jag ska fortsätta fixa med maten nu innan Pontus kommer hem från en lång dag ute i skogen och sen får det blir sängen med en god bok, då det är upp med tuppen vid fem imorgon som gäller.
 
Hoppas att ni har en fin söndag mina vänner!

20 Januari - Filmtips & Sjukdom!

Kategori:

 
Fjällbackamorden - Havet ger, Havet tar med b.la Claudia Galli Concha & Lennart Jähkel. Den andra filmen efter Tyskungen, den film som jag blev lite besviken på. Men med denna film så fick Camilla Läckberg och alla skådespelare med henne upprättelse i mina ögon. Detta var en bra deckare och jag tyckte verkligen om den. För övrigt så tycker jag VÄLDIGT mycket om Richard Ulfsäter, som spelar Patrick Hedström. Han är helt bedårande och riktigt, riktigt snygg.
Filmen får betyg 7 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
När Erica hittar Fjällbackas fotograf Stigge mördad i sin studio kan hon inte låta bli att intressera sig för utredningen. Patrik och hans kollegor hos Fjällbackapolisen sätter snabbt igång utredningen om mordet. Men Erica är redan långt före polisutredningen. Hon finner en kedja av kärlek, utpressning och mord.
 
TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=1WgvLLcPmEY
-------------------------------------------------------------------------
Jag har haft en väldigt lugn helg tillsammans med Pontus här hemma, vilket har varit riktigt skönt. Jag har kännt mig lite hängig och krass i några dagar, så det var nog för det bästa för mig. Idag har jag inte mått super precis. Jag vaknade efter att alarmet ringde lite efter fem och efter en dusch kände jag mig pigg och fräsch, men sen när jag hade ätit frukost och borstat tänderna så kom mina utslag på läpparna tillbaka som jag hade problem med förra året och året innan dess också. Jag vet inte vad det är, men det är en infektion som inte ser så fin ut och som ger mig ännu högre feber och det känns ju sådär när jag ska fika med all personal på revisionsbyrån där jag var på arbetsintervju imorgon. Men jag har matat mig med alvedon och vitaminer idag och hoppas att jag kan visa min bästa sida på byrån imorgon, trots allt!
Hoppas att ni är friska och krya iallafall mina vänner!