Nathalie.Anna

27 Juli - Boktips & Semester!

Kategori:

 
Vittne till mord - Nora Roberts. Jag är ju ett stort fan av Nora Roberts och emellanåt så kan jag verkligen uppskatta att läsa en bok som hon författat. Det brukar vara vackra berättelser med kärlek och tragedi och spänning och denna bok är inget undantag. Jag tycker minst lika bra om denna boken som jag gör alla hennes böcker.
Boken får betyg 8 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Elizabeth är snart sjutton år och dotter till en mycket framgångsrik men också kontrollerande mor. En natt smiter hon iväg med en kompis till en nattklubb och låter en främmande mans förföriska ryska accent lura henne till ett lyxigt hus på Lake Shore Drive i Chicago. Det som sedan händer förändrar hennes liv för alltid.
 
Femton år senare bor en kvinna som kallar sig Abigail Lowery i utkanten av en liten stad i Arkansas. Hon är en frilansande programmerare som designar sofistikerade säkerhetssystem. För att skydda sig själv har hon en våldsam hund och ett urval avancerade skjutvapen. Hennes logiska sinne, hennes hemlighetsfulla natur, och hennes oromantiska synpunkter lämnar polischefen Gleason fascinerad, men också frustrerad. Han misstänker att Abigail behöver skydd från något och att hennes utarbetade försvar döljer en historia som måste avslöjas. Men han vet inte hur farligt det är att avslöja Abigails hemlighet ...
------------------------------------------------------------------------------------
Nu är det semester för vår del, det är också därför som det inte blir lika många blogginlägg just nu. Detta har varit vår första semestervecka och vi har hunnit bada nästa varje dag, åka en massa motorcykel, varit på middag hos Pontus farmor och farfar, firat mamma och pappas 25-åriga bröllopsdag. I torsdags åkte vi till Lysekil med motorcykeln till Peter och Pauline och spenderade kvällen och fredagen med de i deras båt och husbil. Det var supermysigt att dricka kalla öl, åka båt och bada havet. Det är helt enkelt så som vår semester ser ut änsålänge. Igår åkte vi lite mc till mamma och pappa och fikade med de och pappas bror och sambo samt farmor och det var också supertrevligt, speciellt när man inte träffas så ofta. Och denna veckan som snart påbörjas innebär en massa mys med Sandra och Madelen, MYS! ♥

18 Juli - Filmtips & Underbara dag!

Kategori:

 
Insidious Chapter 2. Jag tyckte verkligen om den första filmen och tyckte att den var läskig och skrämmande och det var också anledningen till att jag ville se den andra filmen och den var minst lika bra tycker jag. Trots att jag inte tål skräckfilmer på samma sätt längre, så gick det bra. Jag hade ju Pontus brevid mig och han fick också gåshud vid flertalet tillfällen under filmen och det är ett bra betyg för en spökfilm tycker jag.
Filmen får betyg 7 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
I den skräckinjagande uppföljaren till Insidious följer vi den hemsökta familjen Lambert när de försöker avslöja den mystiska hemligheten från barndomen som har satt dem i kontakt med andevärlden på ett farligt sätt.
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fBbi4NeebAk
------------------------------------------------------------------------------------------
Igår hade jag för övrigt en jättefin dag. Pappa kom och hämtade mig på morgonen och sen spenderade jag hela dagen med mamma och pappa och mormor hemma i Främmestad och vi satt i solen och pratade och drack kaffe och åt gott och bara njöt av varandras sällskap. Det var verkligen supermysigt!
 
Nu är det snart helg och jag har precis ätit lite lunch, som behövs ibland. Kvällen kommer gå åt till att laga god mat och jag har lagt några öl på kylning för att fira in att semestern påbörjas idag och det ska verkligen bli underbart. Det blir en film ikväll och bara en massa gos och mys med Pontus här hemma! :D
 
Imorgon blir det nog lite träning och jag skulle också behöva pusta lite fönster och handla lite inför kvällen, då Emelie kommer hit och vi tänker dricka en massa gott vin och göra räkmackor och planera inför nästa helg, då det blir en tripp till just Emelie i Norrköping. Wihoo!

 

16 Juli - Filmtips!

Kategori:

 
Monica Z med Edda Magnason, Kjell Bergqvist & Sverrir Gudnason. Jag har alltid, eller iallafall så långt bak jag kan komma ihåg, varit ett stort fan av Monica Zetterlund. När alla andra i min vänskapskrets lyssnade på Björn Rosenström eller liknande i högstadiet, så började jag som mest att lyssna på Monica och blev förälskad. Vilken röst och vilken vacker kvinna, och det gäller för Edda Magnason som spelar Monica i denna film likväl. Underbar film om en underbar kvinna.
Filmen får betyg 9 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
En av årets största svenska filmer skildrar en svensk nationalikon och en stjärnas dramatiska genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Monica Zetterlund är en exceptionell artist med unik närvaro som levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset. I rollen som Monica Zetterlund ser vi långfilmsdebuterande Edda Magnason, sångerska, pianist och låtskrivare.
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=H7qb41FaTXw