Nathalie.Anna

30 Juni - Veckoplaner och Lovika 2 år!

Kategori:

Sommar, Sommar, Sommar..........
 
jag har precis lyssnat på Fredrik Wikingssons sommarprat i P1 och HERREGUD, jag är verkligen imponerad. Han lyckas få fram precis rätta känslan för vad man vill ha i ett sommarprat, bra musik och en fantastisk berättarröst. Berättelsen är vacker och det får mig verkligen att längta till sommaren och förhoppningsvis bättre väderlek.
 
Nu är det ny vecka och det känns bra efter en superb helg. I fredags hade jag myskväll här hemma när Pontus var på firmafest och förfesten till Jordgubbens Dag i lördags blev också superlyckad, vi åkte sen karuseller och dansade till bra musik hela natten. Superkul! :D
 
Denna veckan blir det en hel del träning utöver plugg och jobb, och imorgon fyller världens finaste katt 2 år, tiden går så sjukt fort. Det var ett år sen vi hämtade henne i Borås, det känns som om vi har haft henne mycket längre än så. Världens finaste och världens snällaste katt! ♥
Jag har även en läkartid på onsdag och en hel del andra planer för veckan.
Men ni kan väl alla hålla tummarna för bättre väder så att man kan njuta av vädret ute lite på eftermiddagarna/kvällarna!
 
 
 

27 Juni - Boktips & Jordgubbens Dag!

Kategori:

 
Änglamakerskan - Camilla Läckberg. Åh, vad jag älskar Camilla Läckberg och så också denna bok. Det är precis lika bra som hennes förra böcker, och om ni tvekar och funderar på att se filmerna om Fjällbacka istället för att läsa böckerna så gör ni ett stort misstag.
Böckerna är tusen gånger bättre, så det går knappt att jämföra med filmerna. så läs böckerna!
Boken får betyg 9 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.
 
Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
 
Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna .
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag är det äntligen fredag, och det ska bli skönt med helg. Dock lämnar ju vädret allt annat att önska, det kan man lugnt konstatera. Och hela helgen ska blir regning och åskig och det känns inte alls speciellt peppande. Dock får man göra det bästa av situationen och det är precis det jag ska göra. Pontus ska på firmafest ikväll och njuta av Jordgubbens Dag och jag ska ha myskväll här hemma och göra inpackning i håret, äta en bit ost och god mat och ta ett glas vin framför en bra serie och bara rå om mig själv. För imorgon blir det festförberedelser inför kvällen, då vi tänkte ha en förfest här hemma och sen med fina vänner dra ut i Vara och se vad Jordgubbens Dag har att erbjuda detta år.
 
Hoppas att ni får en lika fin helg som jag planerar att ha!

25 Juni - Boktips!

Kategori:

 
Duma Key - Stephen King. Åh, denna Stephen King, vilken kung. Han har av alla de böcker han skrivit som jag också läst, de allra flesta alltså, aldrig gjort mig besviken. Han är en fantastisk författare och på sitt egna lilla sätt en lika fantastisk uppfinnare. Jag älskar hans böcker, jag avgudar denna boken och jag älskar honom själv.
Boken får betyg 10 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Edgar Freemantle har det mesta en man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans familj inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta men föreslår även någonting annat:
 
"Edgar, finns det något som gör dig glad?" "Jag brukade teckna lite." "Börja med det igen. Du behöver murar - murar mot natten."
 
Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key, i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de har kommit dit.
 
Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han.
 
Allteftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden - på gott och ont ...