Nathalie.Anna

28 November - Första advent & Vinterfesten!

Kategori:

Idag är det fredag och jag har fått upp mina underbara adventsljusstakar........
 
Och det är riktigt mysigt och fint i mitt hem nu. Jag älskar den julkänslan som börjar infinna sig runt första advent och som håller i sin fram till jul. Jag älskar julen verkligen!
 
Nu när både helgen och advent står och knackar på dörren så blir det till att riktigt mysa till det och umgås med de man tycker om. Ikväll är det Vinterfesten här i Vara och den tänkte vi gå på, om det blir så i slutändan, men det tror jag och det siktar vi på. Det verkar bli förfest här hemma hos oss och den börjar redan vid sex-tiden då några stycken kommer hit och äter lite mat innan resten av gruppen kommer. Kvällen kommer att erbjuda en massa trevliga samtal, mys med julstämning, glögg och pepparkakor och en massa bra musik och gott att dricka.
En toppenkväll hoppas vi på helt enkelt! ♥ ♥
 
Imorgon har vi inte planerat in så mycket än. Dagen kommer jag att spendera med plugg och träning och Pontus med jobb på sin front. Sen blir det antingen mys i soffan här hemma på kvällen, med god mat och lite spel, eller kanske en bio om vi hittar någon film som vi vill se. Det återstår att se helt enkelt. Men det lutar åt en filmkväll här hemma, speciellt om Pontus får bestämma. Han satte nämligen in nya högtalare (bashögtalare) igår, under soffan, så när det spelas musik eller en film med bas, så vibrerar soffan och det är tydligen ascoolt, så det ska testas! :D
 
 

26 November - Boktips!

Kategori:

 
Inte utan min dotter - Betty Mahmoody. Ända sen jag var liten och började läsa så har jag sett denna boken i mina föräldras bokhylla och har tyckt att den har sett spännande och lite läskig ut. Och det kan jag, nu när jag läst den, verkligen skriva under på att den är. En verklighetsbaserad, spännande, hemskt och riktigt, riktigt bra bok. Verkligen läsvärd!
Boken får betyg 8 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Betty levde ett helt normalt liv i USA tillsammans med sin iranske make Moody och sin dotter Mahtob. En dag föreslår Betty att Moody ska hälsa på sin släkt i Iran. De hade en två veckors resa framför sig, men för Betty och Mahtob väntade en evighet i Iran. Moody svor på Koranen att aldrig hålla Betty och Mahtob i Iran mot deras vilja, men det ändrades snabbt när han tog deras pass, deras ägodelar och i stort sett deras liv ifrån dem.

24 November - Adventslängtan!

Kategori:

Nu är det nya vecka med nya utmaningar...........
 
Och det börjar med stormsteg närma sig första advent och som jag har längtat dit. Det ska bli sjukt mysigt att få ta fram alla mina fina dukar och ljusstakar och göra det riktigt julmysigt här hemma. Och om ytterligare några veckor så blir det fram med julpynt och julgran och pepparkakshus, det pirrar i hela min kropp med tanke på det.
 
Jag har haft en ganska lugn helg denna helgen. I fredags tog vi det lugnt här hemma med en bra film, ett glas vin och hemmagjord pizza och det var verkligen supermysigt och behövligt en trött fredagkväll. Och lördagen spenderade jag tillsammans med Pontus här hemma och det händer inte för ofta, att han är hemma på en dag på en lördag. Men det var han denna gång och Robert kom förbi och drack frukostkaffe tillsammans med oss innan han tog med Pontus på årsfest och jag passade på att åka hem till mamma och pappa och umgås med de och där även världens bästa Malin kom förbi och gjorde oss sällskap, supermysigt! ♥ ♥
 
Denna veckan har jag en del planer. Jag ska hinna med att tvätta har jag tänkt, träna, plugga och även köpa lite nya ljus inför advent också. Jag ska även hinna med att gå en långpromenad med Malin och åka en sväng till Joel och Jenny för en fika, som det kanske lutar åt just nu. Jag har även en urtrist tandläkartid imorgon förmiddag, puh, det är inget jag längtar till. Jag hoppas dock att jag slipper svimma denna gången, håll era tummar för att det går bra för mig. Och ha en jättefin vecka, så hörs vi på onsdag! :D