Nathalie.Anna

29 Augusti - Filmtips!

Kategori:

 
Johan Falk - Ur askan i elden med snygga Alexander Karim och Jens Hultén och Jakob Eklund. Som sagt, vi har sett dessa filmer i lite fel ordning och det är ju sånt som händer ibland. De två sista har vi koll på och vet att vi ser i rätt ordning och det är väl faktiskt huvudsaken kan jag tycka. Jag tycker att denna film är minst lika bra som de andra filmerna med Johan Falk och jag tycker att alla borde se hela filmserien som är mycket sevärd.
Filmen får betyg 8 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Johan Falk (JAKOB EKLUND) följer med hustrun till en död maffiaboss till Lettland för att där försöka lösa en gåta som gäckat honom i flera år. Det Johan finner i en stuga utanför Riga chockar inte bara honom utan även GSI:s nye chef Sophie Nordh (MELIZ KARLGE) och den förre chefen Patrik Agrell (MIKAEL TORNVING). I samma veva släpps de flesta av Rydellgängets originalmedlemmar ut från ett långt fängelsestraff. Tillsammans med nyrekryteringar på anstalterna går nu Seth Rydells (JENS HULTÉN) gäng från tre till tjugotre medlemmar över en natt. På den vilda muckarskivan i Rydells nya lokaler, där alla är samlade, sker ett våldsamt attentat. Plötsligt blir allt väldigt personligt. Och ännu mer så för Johan Falk och GSI när de inser att de drabbats av en helt ny typ av fiende.
 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SOGz_7yTx40
 

26 Augusti - Liseberg & Arbete!

Kategori:

HejsanHoppsan...
 
Nu är det dags för mig att göra ett litet inlägg här på bloggen. Jag kom precis hem ifrån jobbet och ifrån veckohandlingen, så idag har det varit fullt upp. Jag vaknade imorse och kände mig svimfärdig när jag stod i duschen och trodde att jag hade fått någon infektion eller så, men förmodligen var det bara lågt blodtryck och lågt blodsocker, i och med att jag slarvat med maten i några dagar nu, men jag hoppas att jag ska känna mig helt kry snart.
 
En ny vecka har tagit start sen några dagar och helgen som gick var toppen. I fredags åkte vi till Liseberg direkt efter jobbet och var där runt halv fyra, det var strålande solsken och supervarmt och vi trodde att det skulle vara hur mycket folk som helst. Men tur hade vi, för det var knappt någon kö alls och vi kunde åka allt hur mycket vi ville och det var hur roligt och mysigt som helst. Vi hade helt enkelt en toppenkväll ihop på Liseberg!
Lördagen spenderade vi här hemma, vi tog det lugnt på kvällen med en film och god mat och ett glas vin och på dagen satt jag ute och läste lite och sprang en tur på morgonen. En toppenhelg helt enkelt.
 
I veckan hittils har jag haft fullt upp på jobbet, igår var Catherine på mitt ena jobb bortrest på kurs så då fick jag sköta mig själv  och bokförde lite löner och så och det gick toppen och idag var det kaos när hon kom tillbaka, så det var fullt upp så fort jag satte min fot där imorse. Vi hade även teoristart på trafikskolan i måndags, och det kom så mycket elever att inte stolar och liknande räckte till, så nu blir det åka av i höst. Annars är det mestadels jobb och träning som gäller denna veckan. Handlingen är ju avklarad, så det är mest städning och annat fix som står på schemat på kvällarna. Jag har tänkt att åka en sväng till mamma och pappa på fredag och umgås med de och fått färgat håret, för det behövs verkligen nu och sen på lördag blir det lugnt och resterande av helgen likaså, underbart.
 
Hoppas att ni har en toppenfin lillördag...
 
 

22 Augusti - Varmt boktips!

Kategori:

 
In i labyrinten - Sigge Eklund. Ja, kanske är det för att jag är typ det störsts fanet av Sigge Eklund och allt som han gör, eller så är det faktiskt så att detta är en toppenbra bok och Sigge är en mycket bra författare, och jag tror att det handlar om båda delar. Sigge är skicklig och smart och boken är spännande, välskriven och mycket intressant att läsa. Jag tycker helt enkelt att boken är toppenbra och att den är mycket läsvärd.
Boken får betyg 8 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Ett kammardrama i romanform, en spänningsroman, en relationsberättelse? Det är inte lätt att genrebestämma Sigge Eklunds nya bok, för den är allt detta på en gång. Den händelse som löser ut de olika kriserna och orsakar de snabba förändringarna mellan bokens huvudpersoner är den elvaåriga Magda Horn, som försvunnit från sitt hem medan föräldrarna satt och åt på en restaurang intill. Föräldrarna heter Martin och Åsa. Han är förläggare, hon psykolog. Martin blir misstänkt som förövare, något som djupt påverkar deras äktenskap. Romanens andra par är Tom och Katja. Tom arbetar åt Martin, Katja är poet, men har liksom Åsa utbildat sig till psykolog och arbetar nu på Magdas skola. Mellan dessa fyra personer går ett otal trådar, vissa tydliga, andra halvt osynliga, och deras inbördes förhållande utvecklas till ett rent ödesdrama. Och huvudrollen i detta drama spelas av en flicka som knappt är där, den halvt frånvända Magda, som trots att hon är föremål för så många sorger och omsorger, gräl och spekulationer förblir ett hjärtskärande tomrum. Hon är verkligen det osynliga barnet i den här berättelsen. Romanens vuxna huvudpersoner är mästare på att spegla sig själva och spegla sig i varandra. Men Magda ser de inte. Och sedan är hon borta.