Nathalie.Anna

31 Januari - Filmtips!

Kategori:


Maria Lang - Rosor, kyssar och döden med Ola Rapace, Linus Wahlgren & Tuva Novotny. Jag, som ni alla nog vet nu, tycker om deckare tycker att de Maria Lang-filmer som finns är ganska mysiga. Det är som jag nämnt förrut, klassiska svenska deckarfilmer med mycket duktiga skådespelare, sevärd film helt enkelt.
Filmen får betyg 7 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Rikskommissarie Christer Wijk (OLA RAPACE) ska förlova sig med den undersköna Gabriella, som är arvtagerska till godset Rödbergshyttan. Puck (TUVA NOVOTNY) och Einar (Linus Wahlgren) är bjudna till förlovningsfesten, men den blir abrupt inställd när kvarlevorna efter en kvinna hittas på godsets ägor. Puck och Christer undersöker mordgåtan och avslöjar en historia om makt, pengar och kärlek som har pågått under generationer, en historia som blir mer personlig för Christer än vad han skulle vilja.
 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hhs80-zvjN0
 

30 Januari - Bio & Parenthoodavslutning!

Kategori:

Nu börjar det närma sig helg...
 
Och ett avslut på denna veckan. Jag tycker att det har varit en bra och givande vecka. Den började med körlektioner och körkortsteori, det gick bra. Denna veckan gick vi igenom enkelriktat och gågator och liknande inne i stan, och det gick väl bra tycker jag. Alltså, allt är ju svårt första gången, men det gick bra. Nu ska det övas en massa här hemma och ikväll tänkte jag och Pontus åka en sväng till Skara och leta lite enkelriktade gator, och nästa vecka åker vi en sväng till Lidköping och kör innan nästa körlektion.
 
Vi hann även köra lite igår kväll och det gick bra. Vi övade på stadskörning här i Vara och lite högerregler, utfartsregel och såna regler och skyltar. Vad skulle jag göra utan Pontus? Han är både den bästa personen i mitt liv, min bästa vän och nu även min lärare, en superbra sådan också. Tack älskling!
 
Ikväll bär det ju av till Skara en sväng ja. Vi tänkte gå på bio där, på Filip och Fredriks film "Trevlig folk" och som vi (eller iallafall jag) har längtar efter den filmen. Vi fick ju se några guldklimpar ifrån den när vi var i Globen och såg deras 200 podcast och det bådar väldigt gott, jag längtar. Sen tänkte vi gå ut och äta efter biobesöket och bara ha en myskväll i Skara helt enkelt.
 
Imorgon däremot är det party igen. Det blir mycket party i några helger i rad nu och det är trevligt. Imorgon är det Casa och det tänkte vi gå på. Antingen blir förfesten hemma hos Malin eller Jenny/Joel i Nossebro och det kommer att bli toppen och det ser jag fram emot, speciellt att träffa Malin såklart (som alltid).
 
Idag ska vi även se det sista avsnittet av Parenthood, det allra, allra sista. Det gick i USA igår och jag längtar till vi kommer hem och kan se det. I sex år har vi följt det, och det är verkligen en av världens bästa serier, utan tvekan. Det finns ingen serie som jag har skrattat och speciellt gråtit så mycket till som denna, och inte Pontus heller. Förra veckan föddes en liten bebis i serien och både jag och Pontus lipade som småflickor när bebisens mamma berättade för morfar att hon döpt bebisen till Zeke (morfars namn). Det är något med den serien, den frambringar känslor och känslorna sitter på utsidan av kroppen under hela resan på något sätt. Se den!
 

28 Januari - Filmtips!

Kategori:

 
Harry Potter och fången från Azkaban med Daniel Radcliffe & Emma Watson. Åh, vad jag älskar dessa filmer och jag älskar verkligen Harry Potter. Jag brukar inte vara superförtjust i denna genre av filmer, men nu är jag det. SUPERDUPER förtjust och jag kan verkligen rekomendera alla att se dessa filmer, grymma helt enkelt.
Filmen får betyg 8 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
I Harry Potter och fången från Azkaban återvänder Harry, Ron och Hermonie, som nu blivit tonåringar, till sitt tredje år på Hogwarts där de tvingas möta den förrymda fången Sirius Black som utgör ett stort hot mot Harry. Harry och hans vänner lär sig även under sitt tredje år att hantera Hippogriffer (till hälften hästar och till hälften örnar) driva tillbaka föränderliga Boggartar som byter skepnad och bemästra spådomskonsten. De besöker även trollkarlsbyn Hogsmeade och spökande huset som är den mest hemsökta huset i landet. Utöver dessa nya erfarenheter måste Harry övervinna hotet från de själasugande Dementorerna, överlista en farlig varulv och till sist hantera sanningen om Sirius Black och hans förhållande till Harry och Harrys föräldrar. Tillsammans med sina vänner bemästrar Harry avancerad magik, korsar tidsbarriärer och ändrar banan för med än ett liv.
 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=R4MwzLzevpw