Nathalie.Anna

28 November - Filmtips!

Kategori:

 
Resident Evil - Afterlife med Milla Jovovich. Ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen i sig, det är väl inte den bästa film jag sett men heller inte den sämsta, så den är väl okej helt enkelt. Men det jag gillar med dessa filmer, det är att huvudpersonen är en supercool och stenhård kvinna, Alice, och man vill ju vara som henne och se ut som henne och hon gör filmen sevärd helt enkelt.
Filmen får betyg 5 av 10 i betyg.
 
Filmen handlar om:
Efter en soloräd mot Umbrella Corporations bemannade fäste har Alices (Milla Jovovich) övermänskliga krafter neutraliseras. Flyende från de odödliga massorna som har skapats av T-viruset återförenas hon med Claire Redfield (Ali Larter) och hennes bror Chris (Wentworth Miller). Tillsammans med andra överlevande tar de sin tillflykt till ett övergivet fängelse, där en skoningslös mobb med zombies står mellan dem och säkerheten i det som kallas Arcadia. Det kommer att krävas mycket för att slippa undan de blodtörstiga mutanterna och striden mot Albert Wesker och Umbrella Corporation gör kampen för överlevnad ännu hårdare.
 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9dc5iiT0f1s
 

27 November - Julfest & Första Advent!

Kategori:

Åh, nu har jag gjort det riktigt mysigt här hemma...
 
Jag har adventsstökat och därmed fått upp lite julgardiner, adventsljusstakar och lite röda dukar, handdukar och mattor och det är riktigt mysigt nu och jag älskar verkligen mitt hem under denna tiden, under advent och julen. Absolut den bästa tiden.
 
Det har hittils varit en toppenbra vecka, det har varit jobb och jobb och jobb som har gällt för min del. Det har varit en massa fakturering denna veckan inför bokslut nästa vecka och det är ju alltid kul att fakturera liksom, det är ju till slut pengar in. Annars har det varit ganska lugnt här hemma denna veckan, dock var vi på adventskaffe hos mormor på Lindbacken igår och det var hur mysigt som helst, det var en hel del anhöriga där och vi åt gott och det var verkligen kul att se mormor glad och uppklädd till tänderna och trivas med livet i en adventsmiljö.
 
Nu är det helg i alla fall och det är ju alltid härligt och jag ska verkligen passa på att njuta denna helgen. I eftermiddag bär det dock av till Lidköping, där jag först ska förfesta lite med Catherine och sedan ska vi ut och äta julbord med resten av grabbarna på Vänertekno under kvällen och det kommer säkerligen att bli superkul och mysigt. Morgondagen erbjuder lite fix här hemma och sen blir det lugnt och fint hela dagen och kvällen skulle jag tro, det kan nog bli ett och annat serieavsnitt och någon film med ett gott glas vin och en god middag och det är ju absolut inte fy skam det inte. Vi skulle även behöva åka en sväng till Överby för att handla de sista julklapparna, men det kan hända att det får bli nästa helg.
 
Hoppas att ni har en toppenfin adventshelg och njuter lite extra av livet...
 

21 November - Varmt boktips!

Kategori:

 
Tid - Livet är inte kronologiskt - Alex Schulman & Sigge Eklund. Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag hade ju såklart skyhöga förväntningar på denna boken i och med att detta är två utav mina större idoler och jag bara älskar de och jag blev INTE besviken. Jag bara älskar denna boken, den har allt. Jag älskar de faktum att man hört om många händelser förrut i podcasten och att man fått följa i skrivandet av denna boken och jag älskar den sorgliga men ändå vackra tonen i boken. Helt enkelt en bok för alla att läsa, NU!
Boken får betyg 10 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Tiden är ett tema som Alex Schulman och Sigge Eklund ständigt återkommer till i krönikor, på middagar med vänner och i sin podcast som är Sveriges mest populära med mer än en halv miljon lyssnare. Å ena sidan är tiden konkret: klockan som oundvikligen tickar framåt, sekunderna som går. Å andra sidan är tiden obegriplig. Ett år kan passera i rasande fart, ett kort ögonblick av fasa kan vara i en evighet. Tiden är en gåta, att försöka förstå den är att försöka förstå livet. Aldrig tidigare har duon varit så utlämnande som här. Genom sina träffsäkra analyser av sig själva och sin samtid levererar författarna insikter som är både inspirerande och underhållande, men också omskakande.
 
"Jag sitter på plats 17. Vagn nummer 2. Jag åker baklänges. Jag har förstått att det finns människor som inte gillar att åka baklänges i tåg. De tycker att det är obehagligt och felvänt, de blir åksjuka och sitter och mumlar och vill av. Jag förstår det inte. Jag tycker alltmer om att åka baklänges. Det finns något i det perspektivet som lugnar mig. Att slippa ha saker som tornar upp sig framför en, att njuta av att se saker som försvinner bakom en. Som man tänker sig på safari, när man sitter bak i den öppna jeepen efter en lyckad jakt och ser hur savannen försvinner där borta. Det finns något fridfullt där. Tåget är som ett koncentrerat NU. Allt som ligger framför tåget på rälsen är framtid och allt som ligger bakom, det är dåtid. Tåget blir en av nuets tratt genon vilket livets alla oändliga möjligheter reduceras till ett definitivt förflutet. Och jag siter bakåtvänd i stolen och tittar ut på det som redan hänt."