Nathalie.Anna

21 November - Varmt boktips!

Kategori:

 
Tid - Livet är inte kronologiskt - Alex Schulman & Sigge Eklund. Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag hade ju såklart skyhöga förväntningar på denna boken i och med att detta är två utav mina större idoler och jag bara älskar de och jag blev INTE besviken. Jag bara älskar denna boken, den har allt. Jag älskar de faktum att man hört om många händelser förrut i podcasten och att man fått följa i skrivandet av denna boken och jag älskar den sorgliga men ändå vackra tonen i boken. Helt enkelt en bok för alla att läsa, NU!
Boken får betyg 10 av 10 av mig.
 
Boken handlar om:
Tiden är ett tema som Alex Schulman och Sigge Eklund ständigt återkommer till i krönikor, på middagar med vänner och i sin podcast som är Sveriges mest populära med mer än en halv miljon lyssnare. Å ena sidan är tiden konkret: klockan som oundvikligen tickar framåt, sekunderna som går. Å andra sidan är tiden obegriplig. Ett år kan passera i rasande fart, ett kort ögonblick av fasa kan vara i en evighet. Tiden är en gåta, att försöka förstå den är att försöka förstå livet. Aldrig tidigare har duon varit så utlämnande som här. Genom sina träffsäkra analyser av sig själva och sin samtid levererar författarna insikter som är både inspirerande och underhållande, men också omskakande.
 
"Jag sitter på plats 17. Vagn nummer 2. Jag åker baklänges. Jag har förstått att det finns människor som inte gillar att åka baklänges i tåg. De tycker att det är obehagligt och felvänt, de blir åksjuka och sitter och mumlar och vill av. Jag förstår det inte. Jag tycker alltmer om att åka baklänges. Det finns något i det perspektivet som lugnar mig. Att slippa ha saker som tornar upp sig framför en, att njuta av att se saker som försvinner bakom en. Som man tänker sig på safari, när man sitter bak i den öppna jeepen efter en lyckad jakt och ser hur savannen försvinner där borta. Det finns något fridfullt där. Tåget är som ett koncentrerat NU. Allt som ligger framför tåget på rälsen är framtid och allt som ligger bakom, det är dåtid. Tåget blir en av nuets tratt genon vilket livets alla oändliga möjligheter reduceras till ett definitivt förflutet. Och jag siter bakåtvänd i stolen och tittar ut på det som redan hänt."
Kommentera inlägget här: