Nathalie.Anna

28 Januari - Filmtips & Akutenbesök!

Kategori:

The Impossible med b.la Naomi Watts. Oj, vart ska jag börja någonstans. Från minut ett i denna film så grät jag och jag grät genom hela filmen. Jag grät av sorg, rädsla och fruktansvärd ångest. Detta är en film som ALLA borde se och det är en film som berör en enda in i märgen och man tänker under och efter filmen och uppskattar det liv man har och de nära och kära ännu mer efter dessa två timmar. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om tsunamin. Se denna!
Filmen får betyg 10 av 10 av mig.
 
Filmen handlar om:
Maria (Naomi Watts) och Henry (Ewan McGregor) avnjuter sin julledighet på hotellet i södra Thailand tillsammans med sina tre små barn. Men på morgonen den 26 december, när familjen slappar vid poolen, förvandlas idyllen på ett ögonblick till värsta tänkbara mardröm. Maria ser chockerad hur en mur av kolsvart vatten utan förvarning reser sig för hennes ögon och utan förskoning drar in över hotellområdet i riktning mot henne. Familjen splittras och på bara någon sekund är inget längre som förr. Detta är en stark historia om mod och medmänsklighet.
 
”The Impossible” är den sanna berättelsen om en familjs kamp för att överleva när tsunamien drabbade Sydostasien 2004. Det är en film som kommer att få dig att värdesätta livet och de krafter som vi människor hittar i oss själva i stunder av stor kris. Huvudrollerna spelas av Oscar®- nominerade Naomi Watts och Ewan McGregor.
 
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Bgw394ZKsis
-------------------------------------------------------------------------------------------
Idag känner jag mig stressad, jag har en massa kvar att plugga innan jag kan ta kvällsledigt och jag har hunnit springa en tur på morgonen och sen åka med pappa till röntgen och akuten i Lidköping. Det tog bara några timmar i Lidköping, och ändå är det som att hela dagen gått åt på något sätt. Men men, så är det ibland! Och självklart ställer jag upp när pappa ringer och vill ha sällskap, världens finaste pappa! :D
 
Nu ska jag fortsätta plugga in de formler och ekvationer som vi gick igenom igår på föreläsningen innan jag får gå och lägga mig. Ha en fin kväll vänner! :D